luni, 20 august 2012

CONCURS de CLATITE: RETETA 6

ACEST ARTICOL FACE PARTE DIN CONCURSUL DE CLATITE @ KADIASFOOD
Textul si pozele apartin autorului Andreea Lazar:

Clatite umplute si prajite

Eu as putea sa traiesc numai cu clatite, daca numai clatite mi-ai da sa mananc…simple sau umplute cu branza, cu dulceata, cu miere, cu ciocolata, cu orice…clatite sa fie.
Uite o reteta de clatite umplute si prajite; le-am umplut cu pateu si unt si le-am prajit apoi din nou.
Ingrediente: faina si lapte cat cuprinde, un ou, 150 gr pateu de porc, 50 gr de unt, cateva fire de marar, sare, ulei (200-300 ml).
Pentru inceput am facut clatitele dupa reteta clasica cu faina (am pus la ochi), lapte cat cuprinde, un praf de sare si un ou si am amestecat pana la omogenizare; am pregatit tigaia (una mai mica) pe care am uns-o cu putin ulei si-am inceput sa le coc.
Dupa ce am terminat de facut clatitele, m-am apucat de umplutura; am amestecat bine bine 150 g de pateu cu 50 g de unt si cu cateva fire de marar. Sare si piper n-am mai pus ca oricum pateul e condimentat.
Pe fiecare clatita in parte am intins din compozitie, am impaturit si am rulat astfel incat sa ia forma unei sarmalute.
Dupa ce am facut toate sarmalutele,  am pus la incins intr-o tigaie (sau intr-un tuci puteti face)  mult ulei, astfel incat sa se prajeasca pe toate partile.
Trebuie lasate putin la scurs inainte de a le servi. Eu le-am devorat simple si reci…sunt mai bune asa, parerea mea; dar se pot servi si calde cu cartofi natur, spre exemplu.
Pofta buna!






 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru mesaj. Va mai astept pe blogul meu!